TRE NYÖPPNAR OCH MAN BLIR – 5 I HUSET

Artikelförfattare: Ann-Louise Nyde.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1999-03-18.
Nr 11 – årg. 8, sid. 5.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

Tranans Mode, Hälsokuren och Alternativmedicinska Praktiken öppnar idag (läs mars 1999) i sin gemensamma och nyrenoverade butik, i Experts f.d. lokaler på Storgatan. Tillsammans med Lennarts Ur & Guld och Hotellet blir man ”5 i huset”, något man tagit fasta på och tänker använda i sin marknadsföring.
– Jättekul, tycker Berit Finnskog, Carina Gustavsson och Annica Zilliacus om att både få arbeta de tre tillsammans och att samarbeta med övriga i fastigheten.

Minst sagt bråda tider råder för de tre damerna när vi träffar dem bara ett par dagar före öppnandet. Men några stressade eller ledsna miner syns inte.
– Neejdå, ingen fara! Det är klart vi blir färdiga, det är jag övertygad om, säger Berit och lägger skrattande till: – även om våra familjer inte alltid verkar vara lika säkra!
Hur många gånger de vandrat sträckan mellan nuvarande och de nya lokalerna vet de inte. Många, många… När Carina återvänder står Berit redo med sin nästa låda och vice versa.
– Och när vi burit över en låda till nya lokalen, står det med säkerhet en kund i gamla butiken och frågar efter just det vi nyss bar över och då går vi en vända till!

Alla tre uttrycker bara belåtenhet och förväntan och ser verkligen fram emot att få göra gemensam sak av sina affärsidéer. Fördelarna är många; rymliga fräscha lokaler, som de själva till stor del fått utforma efter egna önskemål, ger möjligheter till förändring och nytänkande. Berit tänker till exempel satsa på större utbud av damkonfektion.

Att vara tre i samma lokal innebär förstås också att man kan hjälpas åt i större utsträckning.
– Delad arbetsbörda förstås men också en säkerhet och en trygghet. Vi har ju samarbetat även förut men visst har det varit lite knöligt att springa mellan två olika lokaler. Sedan är det ju jättekul att få lära sig nya områden.
– Hälsokost var ju helt nytt för mig, berättar Berit, och spännande att få lära mig mera om och Carina är mycket intresserad av både kläder och underkläder och fungerar som smakråd när jag köper in.

Annica Zilliacus och hennes företag Alternativmedicinska Praktiken har funnits hos Hälsokuren i två år, passar även hon på att utöka sin verksamhet i samband med de nya lokalerna. Förutom zonterapi erbjuder Annica nu massage, homeopatmedel, Bach-droppar och kroppsbalans där hon jobbar med kroppens energibanor. Två till tre dagar i veckan kommer hon att finnas i Tranemo, be¬roende på efterfrågan.
Övrig tid finns hon precis som förut i Svenljunga där hon varit verksam i tio år och tills helt nyligen haft hälsobutik.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.