TRÅNGT BLIR RYMLIGT – IDROTTSHALLEN BYGGS UT

Artikelförfattare: Tina Hjort Svensson.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 2004-10-07.
Nr 41 – årg. 13, sid. 13.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Distribution: Posten.
Tryck: AB Smålänningen, Ljungby.

Okej. Det är lite knöligt att parkera när det ska skjutsas barn till gymnastik och andra aktiviteter i sim- och idrottshallen. För där parkeringen en gång var finns nu – ett hål. Men lagom till semestern nästa år (2005), då ska den nya idrottshallen stå färdig.

Trångt och bökigt, det har det varit en längre tid när alla ska samsas om utrymmet i idrottshallen. Men sedan månadsskiftet augusti-september (2004) är byggnadsarbetet i full gång.
– Den nya hallen får en golvyta på 23×43 meter, berättar Lennart Haglund, kommunens projektledare.
Det innebär fullstorlek och möjligheterna blir, tja, varför inte oändliga? För Tranemogymnasterna blir den nya hallen säkerligen till glädje, ett stort hål i parkeringen visar var den nya hoppgropen, med extra tjock matta kommer hamna.
– Jättekul, säger Carina Ombert, ordförande i Tranemo Gymnastikförening som är med och finansierar just den delen av hallen.
– Vi ser verkligen fram emot den nya hallen.

Fler parkeringar
Mellan den gamla och den nya hallen placeras på bottenvåningen lättillgängliga förråd för gymnastikutrustning som kan användas i båda hallarna På övre plan görs plats för fyra omklädningsrum samt en liten ”föräldraläktare” med plats för 150 personer.
– Vi kommer också ordna utrymmen för idrottslärare och städutrustning, säger Lennart Haglund.
Den gamla hallen blir i stort sett oförändrad, förutom att förråden förstås blir gemensamma med den nya.

Och parkeringen då?
Den flyttas lite längre ut mot Teknos, och faktum är att det blir fler parkeringsplatser än tidigare även om två av tennisbanorna fått stryka på foten.
Lennart Haglund meddelar dock att om tennisintresset plötsligt skulle få ett markant uppsving finns möjlighet att anlägga nya banor i den lilla björkdungen.
Men än så länge får vi helt enkelt stå ut med parkeringsomaken, men den som väntar på något gott…

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.