STEÉNS FIRAR 50 – 1997

Artikelförfattare: Sune Strand.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1997-04-27.
Nr 17 – årg. 6, sid. 6.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

1947 startade Sten Andersson konditori och bageri på Storgatan 45 i Limmared. 50 år senare finns företaget kvar på samma plats.

Sten Andersson drev rörelsen vidare fram till 1974 då Frank och Berit Lidman tog över. Två år senare tog makarna även över Konditori Triangeln i Tranemo.
– Vi försöker hålla fast vid de gamla hantverkstraditionerna i vår strävan att hålla en god kvalité, säger Berit Lidman. Hennes man Frank, inflikar att det inte är det lättaste att konkurrera med de stora bagerierna som har helautomatiska produktionslinjer.
– Det är inte ovanligt att de kan producera 4 000 limpor per timma vid en linje och den sköts av en enda person, säger Frank.
– Vi försöker kompensera med service i den mån det är försvarbart. Tyvärr är det inte alltid försvarbart rent ekonomsikt med utökade öppettider som en del kunder efterfrågar.
– Vi säljer helt enkelt för dåligt vissa tider för att det skall gå ihop. Något vi däremot aldrig tummar på är kvalitén.

Makarna Lidman gläds åt att Steéns i år (läs 1997) kan fira 50-års jubileum och framtidsförhoppningen är att trots den negativa trenden av Limmareds centrum så hoppas man att Limmaredsborna skall få behålla sitt lilla bageri.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.