POPULÄR HALL I LIMMARED – INVIGNING AV LIMMAREDS SPORTHALL ÅR 1979

Artikelförfattare: Uppgift om enskild författare till artikeln saknas.

Artikel ur ”Västgöta-Demokraten” 1979-05-03.
Från pressklipp ur Tranemo Biblioteks samlingspärmar.
AB Pressurklipp
102 20 Stockholm 12

I afton invigs Limmareds sporthall med skådespelare Fredrik Ohlsson som högtidstalare. Detta är en byggnad som man fått vänta länge på, men folk som håller i bygget tror att det varit till fördel. Man har fått en bättre hall i många avseenden då tidigare småmissar nu kunnat elimineras i tid.
Rektor Gunnar Eriksson och kommunens byggnadstekniker Börje Johannesson är de två som i första hand hållit i trådarna till byggnaden. De visar också, att de anvisade medel på 2,7 miljoner kronor som kommunen lämnat, klarar bygget, och det som hör till. Bland annat blev ju den omtalade bergsprängningen billigare än man trott, även snabbare. Byggstarten skedde i juni förra året, och allmänheten fick möjlighet att utnyttja den från 23 april i år (läs 1979).

Fler grenar
Sporthallen medger fler sportgrenar i Limmared, där man inte kunnat spela handboll till exempel tidigare. 18×36 meter med ridå för delning av hallen, vars ena halva är utrustad med gymnastikredskap, andra halvan lämpar sig samtidigt för diverse bollsporter.
Fyra minibasketplaner och lika många badmintonplaner ryms i hallen, plus givetvis stor basketplan och tennisbana. Lätthanterliga redskapsvagnar underlättar betydligt. Gamla gymnastiksalen ger möjlighet för bordtennisspelarna att ha borden kvar flera av veckans dagar utan att behöva flyttas undan efter träningen.

Många turer
Placeringen av en sporthall i Limmared blev en historia med många turer i de kommunala instanserna. Efter alla de alternativ som kom fram har man säkerligen hittat den bästa placeringen nu. Inte bara vid skolan, också på den tomt man måste utnyttja.

Utan lokal
Skolhälsovården har tidigare varit utan lokal i Limmared. Nu finns ett rum för denna även möjligt utnyttja i andra sammanhang. Här finns ett klubbrum gjort av tidigare lärarrummet i gymnastiksalen. En bastu har kunnat ändras i gamla delen till annat ändamål, ty nya delen har två fint planerade omklädningsavdelningar med dusch och bastu.

Invigd
Skolstyrelsens ordförande Lars Björkman kommer att välkomsthälsa efter inledande musik av Ungdomsorkestern. Det blir lite data om bygget av CBK:s ordförande Walter Ohlstenius, varpå Fredrik Ohlsson säger de förlösande orden om att sporthallen är invigd.

Hygglig plats
Gymnastik/dans i jazztakt bjuds av sex tranemoflickor. Det blir lite basket och bordtennis och eventuellt redskapsgymnastik. Att allmänheten också får tillfälle beskåda hela anläggningen är givet. Här finns inga publikläktare att tillgå, men kommunikationsgången mellan hall och övriga utrymmen ger hygglig plats för en hel del folk.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.