PETRA PROFILERAR PARFYMERIET – 1995

Artikelförfattare: Tina Hjort.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1995-01-18.
Nr 2 – årg. 4, sid. 7.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Produktion: Strand Reklam.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

Det är alltid lika trevligt att stiga in i Solewa Parfymeri och inhandla välluktande skönhetsmedel av den ständigt muntra Petra Höök. Petra drev tidigare butiken Intima Underkläder i samma lokal som parfymeriet, men efter moderns bortgång har hon även tagit över driften av Solewa.
Eva Höök, som i många år drivit den välbekanta parfymeriaffären i Tranemo avled i våras efter en lång tids sjukdom.
– Den sista tiden var mamma orolig för vad som skulle hända med affären när hon inte kunde arbeta längre, berättar dottern, Petra.

Lovade ta över
Naturligtvis lovade Petra sin mor att se till att affären drevs vidare i Tranemo.
– Jag hade ju drivit min egen butik, Intima Underkläder, i två år och eftersom jag tyckte det var så roligt var det inte svårt att bestämma sig för att ta över efter mamma.
Först i oktober (läs 1994) var alla papper i samband med övertagandet färdiga men det tog ytterligare ett par månader innan allting var helt ordnat.
Nu finns emellertid svart på vitt att det är Petra och ingen annan som sköter ruljangsen på Solewa Parfymeri och Underkläder som butiken numera heter.

Profilering
Petra har nämligen beslutat sig för att profilera sig på ett parfymeri- och underklädssortiment och avveckla delar av det övriga sortimentet allteftersom. Den ansiktsbehandling som mamma Eva utförde kommer inte heller att finnas kvar eftersom Petra varken har tid eller råd att utbilda sig. Det är tufft att vara ung och egen företagare, men Petra hoppas att konjunkturuppgången ska hjälpa till att förbättra kommersen.
– Revisorn var mycket nöjd med förra årets bokslut, berättar Petra lite stolt.

Själva hudvårdssortimentet kommer inte att förändras nämnvärt.
– Jag kommer fortfarande satsa precis lika mycket på gammal som ung.
Och att det fortfarande ska finnas plats för pappa Anders smide, det tänker Petra minsann se till.
– Pappa har ställt upp och hjälpt mig så mycket, och det är självklart att han ska ha kvar sitt försäljningsställe här i Tranemo.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.