NY BUTIK FÖR RADIO & TV

Artikelförfattare: Tina Hjorth.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1998-09-03.
Nr 36 – årg. 7, sid. 6.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

Gatubilden i Tranemo står under en rejäl förändring. Det är infarten till centrum vid Lövstagatan som inte längre går att känna igen.
– Den femtonde november (läs 1998) hoppas vi kunna öppna, säger Ulf Thorén på Tranemo Radio & TV-Service som ligger bakom bygget.
Man får hoppas att höstens väder inte följer sommarens exempel, för regn kan orsaka obehagliga förseningar i byggbranschen.

Fyrahundra kvadratmeter. Så stor blir den nya butiken, och det är välbehövligt. I den nuvarande butiken, som är knappt hälften så stor är det trångt.
– Vi har inte tillräcklig plats att visa allt vi har, en del står fortfarande ouppackat på lagret på grund av platsbristen.

Planerna på en ny butik började ta form redan för över ett år sedan och första spadtaget togs direkt efter årets semester. Nu står väggarna på plats och takstolen är rest.
– Vi bygger också ett säkerhetsvalv inne i butiken där vi kan låsa in mobiltelefoner och dyrare videokameror över natten, berättar Ulf Thoren som av naturliga skäl följer bygget med kameran i högsta hugg.

EXPERT I NY BUTIK

Artikelförfattare: Tina Hjorth.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1998-11-19.
Nr 47 – årg. 7, sid. 6.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

I eftermiddag (läs november 1998) öppnar en sprillans ny butik i Tranemo. Jo, butiken är ny, men inte företaget. För Ulf Thoréns Tranemo Radio & TV-service som ingår i Expert-kedjan är sedan många, många år väletablerade på orten. I fjorton år har de funnits på Storgatan 15, och innan dess höll firman till i källaren på Storgatan 33. Men från och med nu (läs november 1998) finns Expertbutiken i egen lokal i korset Järnvägsleden Lövstagatan.

– Det har varit rörigt och körigt, medger Gerty Thorén som STT haffade strax innan flytten till den nya, 400 kvadratmeter stora butiken.
Det är dubbelt så stort som i lokalen på Storgatan och utrymmet kommer säkert att fyllas.
– Vi har ju inte ens kunnat visa allt vi har tidigare, det blir lättare sedan, säger Gerty.

Över ett år tog det av planering och diskussioner innan det första spadtaget togs i augusti i år (läs 1998). Och trots att den nya butiken inte ens öppnat när vi träffas finns redan tankar på en utökning av sortimentet framöver. Men först ska Ulf Thorén och hans personal pusta ut efter flytthelg och öppningserbjudanden.

Tillägg till ovanstående artiklar.
Artiklarna är publicerade enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.