NU BADAS DET I TRANEMOSJÖN – 1997

Artikelförfattare: Ann-Louise Nyde.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1997-07-10.
Nr 28 – årg. 6, sid. 13.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

Tänk nu är det precis som det var förr. Nu (läs 1997) finns det en badplats i Tranemo igen. Där, ner mot Parkudden och till höger, ligger den med både sandstrand, badbrygga och inbjudande gräsmatta att slå sig ner på efter badet.

– Det är glädjande många som hittat dit, konstaterar Caj Larsson, en av initiativtagarna till iordningställandet av badplatsen.
Fortfarande finns lite av dyn som täckte den fina sandbotten kvar. Men så snart lågvatten och tillgång på grävskopa stämmer överens tänker man ta itu med den saken också.
Någon större brådska behöver de nog inte ha. Varken de badande eller barnen som bygger sandslott vid stranden verkar särskilt bekymrade utan mest bara glada över de nya möjligheterna till sol och bad.

Vandalisering
Bekymrad är däremot Caj Larsson, dock av en helt annan anledning. Knappast hann bryggan bli färdig förrän förstörare var framme. Ett gäng grabbar som ville testa hur många bryggans stege höll för.
– Nu vet de, säger Caj bittert. Visst är det sorgligt att inget kan få vara ifred. Vi har satsat både pengar och arbete för att det skall finnas en badplats i Tranemo och så bara förstörs det.
– Trappstegen får ligga tills de skyldiga eller deras föräldrar hör av sig, och vi får komma överens om en lösning, det är inte mera än rätt, menar Caj. Det går bra att kontakta mig eller Ulf Gustavsson som var den som såg när det hände.
Diverse mopedövningar har också förekommit på området. Sådant passerar inte heller spårlöst förbi.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.