NU ÄR TV PÅ PLATS FÖR ATT GÖRA NITTORP KÄNT – ÅR 1979

Artikelförfattare: Artikeln är undertecknad west.

Artikel ur ”Ulricehamns Tidning” 1979-10-13.
Från pressklipp ur Tranemo Biblioteks samlingspärmar.
AB Pressurklipp
102 20 Stockholm 12
Foto: Tillhörande foto har utelämnats p.g.a. dålig bildkvalité.

Idag (läs okt. 1979) blir Nittorp bekant för TV-publiken. Åtminstone för dem som är intresserade av ishockey och föredrar att tillbringa eftermiddagen med att titta på TV-pucken. Efter massor av arbete av såväl Nittorps IK som isbaneföreningen och de sista dagarna av Televerkets radio/TV avdelning, är det klart för sändning.

– Vi hoppas förstås på att det kommer mycket folk till dagens och morgondagens matcher, säger Cenneth Cedergren i NIK.
– Några möjligheter för oss att tjäna stora pengar på arrangemanget finns dock inte. Publikintäkterna delar förbundet och isbaneföreningen och reklamintäkterna går även de till hallägaren, d.v.s. isbaneföreningen

Reklampengar
Reklampengarna som isbaneföreningen fått ihop har man dock redan satt sprätt på. De gick åt till att förstärka ljuset i hallen så att förutsättningarna för färgTV-sändningen uppfylldes.
Dessutom har man gjort vissa arrangemang för de fyra kameror som placerats ut i hallen.

Tänker framåt
– Våra möjligheter att få någon liten slant är att sälja många programblad säger Cenneth Cedergren, som dock inte på något sätt är besviken över att NIK inte tjänar några pengar på affären.
– Vi har lagt ner mycket arbete på arrangemangen runt tävlingen, man är mer än nöjda om det blir två lyckade dagar. Det kan ge värdefull PR för vår verksamhet, som kan betala sig framledes.

Utanför ishallen har televerket rest en stor mast och på fredagseftermiddagen kom TV-folket med sladdar och kameror, och s.k. OB-bussar. Därmed var det klart att i ord och bild förmedla verkligheten i Nittorp som den ter sig när TV-pucken dragit in i det lilla kindsamhället.
Utan tvekan blir de två dagarnas sändning värdefull PR för bygden och de inblandade parterna har inte heller haft speciellt stora svårigheter med att få både kommun och företag i bygden att ställa upp.
Den tidigare reklamfria sargen dignar av bygdens företags firmamärken, vilka nu skall föras ut till den breda TV-publiken.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.