NU ÄR NYA POSTEN HÄR

Artikelförfattare: Tina Hjort Svensson

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 2002-09-05.
Nr 36 – årg. 11, sid. 12. Ur bilagan med tema ”Sommarfinal i Tranemo”.
Ansvarig utgivare: Sune Strand
Distribution: Posten
Tryck: AB Smålänningen, Ljungby

Efter två års planeringsarbete och den senaste tiden även ombyggnads sådant kunde Posten i fredags visa sin nya kostym.
Det nya Postcentrat på Storgatan invigdes med kaffe, tårta och tal av konstnären Bengt Gustafsson som också fick äran att klippa det blågula bandet.

”Nymodigheter”. ”Vad ska förändringar tjäna till”. Jo, så kan nog en och annan vilja muttra, nu när Posten som vi känner den genomfört en av de största förändringarna genom tiderna. – Ökad tillgänglighet, lyder svaret, kort och gott.

Och på PostCenter i Tranemo råder idel glada miner, nu när renoveringen är färdig och alla fått nya arbetskläder. Blått, silver, grått och gult. Snyggt och prydligt.
– Nu ska vi fylla varumärket med mycket service också, sa Bengt Johansson, chef för Posten i Boråsområdet och passade på att särskilt tacka byggledaren Lennart Persson.
Postcenterchef Ingegerd Hansson tog också tillfället i akt att välkomna alla kunder till den nya Posten. Också hon uttryckte sin tacksamhet, till alla de medarbetare som stöttat och ställt upp under ombyggnadsperioden.

Innan konstnären, slöjdläraren, smeden, musikern och estradören Bengt Gustafsson klippte det blågula bandet och förklarade det nya Postcentrat invigt visade han upp ett antal försändelser med adresser, som ”Bengt i Tranemo, bakom Tvätten” och liknande, mer eller mindre tydliga, Posten utan problem levererat till honom genom åren. Han berättade också flera anekdoter där Posten på ett eller annat sätt spelat in.
– Behåll den bra service, kvalitet och bemötande som ni haft tidigare och lycka till, avslutade Bengt och klippte till.

Och så här fungerar ”posteriet” Tranemo:
Som privatperson hämtar du och lämnar dina paket på ICA, som också säljer frimärken.
Företag hämtar och lämnar på Postcentrat.
De som vill betala räkningar eller annat som har med pengar att göra, besöker Svensk Kassaservice i ”kuren” precis innanför dörren.
Och nu i valtider – ja, då kan vi poströsta varhelst vi ser den apelsinfärgade handen”¦

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.