NIKLAS NY HANDLARE – NÄR LARS-GÖRAN TACKAR FÖR SIG

Artikelförfattare: Tina Hjorth.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1998-12-03.
Nr 49 – årg. 7, sid. 7.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

– Det har varit en underbar tid. Så sammanfattar Lars-Göran Nordling sina nära fyrtio år som handlare när han nu (läs 1998) drar sig tillbaka. Själv uppfödd bakom disken, lämnar Lars-Göran över Träffen till en köpman med handlandet i generna.
– Både pappa och farfar var ICA-handlare, berättar Niklas Skyman som sedan i måndags är Tranemos senaste köpmannatillskott.

Vem är du?
Jag heter Niklas Skyman är tjugoåtta år och kommer från Sandared. Niklas har arbetat inom ICA sedan 1990 och han kommer närmast från ICA i Kinna som han drivit en tid.

Är man inte galen som skaffar livsmedelsbutik i dagsläget?
– Nej, det tror jag inte. Här finns flera förutsättningar för att ”få till det”. Däremot är det nog mer vanskligt att satsa på en mindre butik.

Blir Träffen sig lik?
Under december kommer alla kunder att känna igen sig, men i januari byggs hela butiken om. Det ska bli luftigare, och sortimentet ska också ses över. Vi ska satsa ännu mer på den manuella charken och på färskvaror överhuvudtaget, samtidigt som en prissänkning på bassortimentet blir aktuell. Personalen blir kvar och den kommer nog att behöva utökas framöver.

Flyttar träffen till Tvätten?
Nja, första året vill jag nog känna mig för. Men visst vore det skoj och jag tror att en flytt är fullt möjlig på lite sikt.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.