ICT – NYETABLERING AV RINGRÄVAR – 1999

Artikelförfattare: Thore Olofsson.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1999-11-04.
Nr 44 – årg. 8, sid. 30.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

Om en säljare och en inköpare möts för att diskutera en framtida företagsidé, kan det bli något annat än en butik av det? Knappast!
För Ulf Stjerna och Anders Brolin, båda med långt förflutet i järnvarubranschen, tog det ändå många funderingar innan det kom till skott.

Nu har idén i vart fall blivit verklighet och resultatet blev ICT, IndustriCenter i Tranemo AB. En affär för, i första hand, förbrukningsmaterial till industrin.
– Vi riktar vårt sortiment mot industrin så här inledningsvis, men det innebär inte att vi stänger ute privatkunder. Tvärtom, alla är lika välkomna. Så här i starten kan det vara bra med lite fingervisningar om vilket sortiment vi bör satsa på. Ulf och Anders vill starta mjukt och ”känna av” marknadsbehovet innan de satsar för stort på privatkonsumenterna.
– Det gäller för oss att vara lyhörda och lyssna på vad folk tycker att en bra järnbutik skall innehålla. Vi tycker ändå att vi har ett bra grundsortiment som täcker ett brett behov.

”Toppenlokal”
– Helt klart har vi fått en lokal som är klippt och skuren för ändamålet. När vi flyttade in i gamla Sparsams lokal i Tranemo, kände vi att detta var helt rätt. Bra läge, fina parkeringsmöjligheter och en ljus och fin affärsyta som klarar en rejäl utökning, om det skulle behövas. Dessutom är vi lätta att hitta, inte minst viktigt när det gäller privatkunder.

Sortiment
I första hand industriförnödenheter. Skyddsutrustning och annat förbrukningsmaterial.
– Vi har flera stora leverantörer bakom oss, säger Ulf och Anders. Hela Lunasortimentet till exempel och Skyddas hela sortiment av skyddsutrustning med allt vad det innebär. Vi kommer att satsa på Tranemo Textils skyddskläder, något som vi tror mycket på. Den här typen av kläder har ju blivit lite trendigt på senare år. Vi har också en hel del verktyg av olika kvalitetsmärken, så nog kan vi erbjuda även privatkunder en stor del av det man kan förvänta sig av en järnaffär.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.