HON HAR SKOR I KVADRAT

Artikelförfattare: Tina Hjorth.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1998-08-20.
Nr 34 – årg. 7, sid. 6.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

Först läste Cecilia Lindh till turistekonom. Sen insåg hon att det var till vården hon ville. Så då läste hon naturtekniskt basår för att kunna bli labingenjör.
– Det vill jag nog fortfarande bli, men Per Pettersson och Pernilla Öberg rubbade mina planer, skrattar Cissi som arbetat extra på Skocompaniet i Gislaved sedan februari (1998).
– En dag frågade Per mig om jag kunde tänka mig att ta över butiken i Tranemo.
Besked skulle lämnas påföljande dag och Cissi tillbringade natten med att fundera över framtiden.
– Jag tänkte att jag måste ju prova. Jag behöver inte låsa upp mig för hela livet, men att ha drivit butik är alltid en merit.

Tänkte Cissi och tackade ja till erbjudandet. Sedan den 3 augusti (läs 1998) är det hon som driver Tranemos skoaffär. Men den nya skylten, med butikens nya namn Skor2, (uttalas skor i kvadrat) har ännu inte hunnit komma på plats.
Än så länge känner man igen sig i skoaffären. Men till våren sker en viss förändring. Då får de idag övervägande trendiga skorna maka åt sig lite grann för att göra plats åt ett utökat basutbud.
– Naturligtvis kommer även det modernaste skorna finnas kvar också, säger Cissi och kan berätta att vårens beställningar påbörjas redan denna vecka. Till helgen åker hon till Stockholm och skomässa tillsammans med tidigare innehavaren, Per Pettersson, för trots att Cissi numera kör i egen regi kommer de båda butikerna samarbeta också i fortsättningen.

Och skulle Cecilia Lindh bestämma sig för att förverkliga planerna på labingenjörsyrket finns både mamma och lillebror tillgängliga för att rycka ut med en hjälpande hand i skoaffären.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.