ETT LYFT FÖR GULA HUSET – UDDEBO

Artikelförfattare: Ann-Louise Kjellner.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 2010-02-11.
Nr 6 – årg. 19, sid. 13.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Distribution: Posten.
Tryck: Borås Tidnings Tryckeri AB.

Nu (läs februari 2010) har arbetet börjat på allvar för att lyfta Gula Huset, inte bara bildligt utan också rent bokstavligt. Nu åker de fula plåtarna ner och innergolvet rivs upp för att förbereda lyftet som gör det möjligt att byta de murkna nedersta syllarna.

Många är det säkert som skakar på huvudet och tycker att Gula Huset är ett hopplöst projekt. Ett ”stollaryck”, som någon uttryckte det. Men den tappra och synnerligen energiska skaran som jobbar med renoveringen är övertygade om att lyckas inte bara med att lyfta Gula Huset utan att lyfta hela Uddebo!
– Ja visst går det! säger Caroline Bergmann, som tillsammans med sambon Thomas Tranefors, tillhör initiativtagarna.
– Det har varit ett jätteroligt de här dagarna med många besök. En del har kommit för att hjälpa till och andra har kommit med bullar!

Själv ska Caroline åka till Lettland i nästa vecka. Där hålls ett möte om projektet Trans in Form, som Tranemo kommun deltar i, och Caroline ska berätta om Gula Huset som det gräsrotsprojekt det i sanning är.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.