DE GER NITTORP BERÖM – EFTER TV-PUCKEN 1979

Artikelförfattare: Anders Hjorth.

Artikel ur ”Västgöta-Demokraten” 1979-10-15.
Från pressklipp ur Tranemo Biblioteks samlingspärmar.
AB Pressurklipp
102 20 Stockholm 12
Foto: Tillhörande foto har utelämnats p.g.a. dålig bildkvalité.

– Jag vill uppmana Nittorps IK att ordna fler turneringar. Det här arrangemanget var perfekt!
De berömmande orden fällde igår Tommy Töpel, representant för Svenska Ishockeyförbundet och ansvarig för TV-pucken.
Spelare, ledare, TV-folk, publik – alla var överens. Lilla Nittorp klarade storsatsningen på TV-pucken med den äran.
Tommy Töpel var bisittare till Fredrik Belfrage som kommenterade TV-bilderna från de fyra matcherna:
– Det är roligt att vi kan erbjuda arrangemangen till mindre orter, sa Tommy Töpel. Nittorp är nog en av de minsta som haft TV-pucken någonsin.

30 orter konkurrerade
Det är ungefär 30 platser i landet som i år har konkurrerat och Nittorp var bland de sex som lyckades få bli matcharena.
– Hallen här är trevlig. Det är inget miljonbygge, utan den är precis byggd för sitt ändamål. Jag hoppas verkligen att klubben blir tänd av det här och ordnar fler turneringar.

Fredrik Belfrage instämmer:
– Det är ju så här sporten ska vara! När man kan få se en klubbordförande stå och koka kaffe tio minuter före matchstart för att publiken ska få sig en tår. Då är det något extra och det är verkligen ingen vanlig syn. Alla ställer upp här.
– Det är ju en stor satsning för en så liten klubb. Men de har klarat det med den äran.
De båda vill ge en eloge till alla inblandade: Tranemo kommun, Västergötlands Ishockeyförbund, Nittorps IK, Isbaneföreningen och alla funktionärerna.

Kunde varit mer folk
Även Cenneth Cedergren, NIK:s ordförande, var nöjd sedan domaren blåst av den sista matchen mellan Skåne och Östergötland.
– Visst kunde här kanske ha varit lite mer publik, säger han. Nu var det ungefär 1 200 båda dagarna. Men det var en fin stämning på läktarna och det är det viktigaste.
Ekonomiskt går den här storsatsningen ihop. Tranemo kommun har bidragit med 10 500 kronor till idrottsklubben och det täcker deras kostnader. 4 500 kronor får isbaneföreningen för kommunens rinkreklam. Den nödvändiga satsningen på bättre belysning kostade 45 0000 kronor, men det fick isbaneföreningen in på den övriga rinkreklamen.

Inga missöden
Cenneth Cedergren intygar att allt fungerat utan missöden. Inklusive inkvartering och bankett för 125 spelare och 30 ledare i Hestra och Tranemo. Ett 50-tal funktionärer skötte allt från parkeringsproblem till kaffekokning.
Live-musik i en ishall hör väl heller inte till vanligheterna. Men här bjöds publiken på rockmusik av banden Miami Harbour, Anekdot och Plus. Det senare kommer från musikskolan i Tranemo och där medverkade också musiklärare Jorma Melander och Gunnel Johansson.
– Men vi har ju också fått bra riktlinjer för arbetet från ishockeyförbundet, säger Cenneth Cedergren. Och så har vi gott om bra folk som har ställt upp och jobbat.
Och dramatik på planen saknades ju inte heller. Allt om matcherna kan du läsa på Sporten./Återges ej här./

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.