CURLY CAMEL HOS 3TRAPPORUPP

Artikelförfattare: Ann-Louise Kjellner.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 2008-11-27.
Nr 48 – årg. 17, sid. 5.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Distribution: Posten.
Tryck: Borås Tidnings Tryckeri AB.

När Curly Camel härförleden spelade hos kulturföreningen 3TrapporUpp var det trångt i salongen. Tre unga tranemokillar, som hittat sin stil i jazzen och där, utan tvekan, har framtiden för sig.

Bröderna August och Isak Björn tillsammans med kompisen Mario Ochoa har hittat både varandra och sin musik. August vid pianot, Isak på gitarr och bas och Mario bakom trummorna, en seriös trio, som jobbar stenhårt.
Trots sin ungdom, Isak 17 år, Mario 15 och August 14, har de, var för sig och i olika bandkonstellationer, spelat länge. Men det var först när de tre slog sig ihop, som den verkliga kicken kom. Tillsammans hittade de jazzen.

Givetvis har killarnas uppväxt i musikaliska hem haft sin påverkan, men August menar att den egna stilen hittade de på annat håll.
– Vi har ju fått följa med till 3Trappor ända sedan vi var ganska små och det har betytt väldigt mycket. Där har vi fått lyssna på massor av olika musikstilar och fått mycket inspiration.
– Om vi ska sätta en etikett vår musik blir det experimentell modern jazz, säger August, som är den flitigaste kompositören av de tre.
– Ja, jag är nog den som skriver flest låtar, men Isak och Mario komponerar också och vi arrangerar alltid allt tillsammans.

Hela registret
Bland förebilderna finns Esbjörn Svensson trio, Pat Matheny och Mike Stern. När den förstnämnde tragiskt omkom i en olycka tidigare i år (läs 2008), hyllades han av Curly Camel med Song for Esbjörn. En finstämd ganska lugn låt, som finns utlagd på gängets hemsida.
Men all musik går inte den lugna linjen.
– Nej, vi gillar att variera oss och spela på hela registret.
På frågan om de alltid är överens, svarar August.
– Nej, vi tycker ju olika ibland, men då diskuterar vi fram en lösning. Vi blir aldrig osams.

Något deltagande i årets musiktävling i Tranemo blir det däremot inte. Alla tre har varit med förut, flera gånger i olika band, men i år står de över. De har haft fullt upp med sin nya platta, som alldeles snart är klar.
– Då ska vi skicka ut den och se om vi kan få lite olika spelningar på festivaler.
Och den festival som inte nappar på Curly Camel går miste om något och får skylla sig själv!

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.