ALINA TAR ÖVER EFTER OVE

Artikelförfattare: Uppgift om enskild författare till artikeln saknas.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1997-06-12.
Nr 24 – årg. 6, sid. 7.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

För sju år sedan (läs 1990) startade Ove Brandstedt Ateljé Eternell. Men nu känner Ove att han delvis blir lite ”låst” av affären samtidigt som det känns rätt att prova på lite nytt. Ny innehavare av butiken blir Alina Abrahamsson från Limmared som efter semestern startar upp ”Alinas Mix & Märkeskläder”.
– Jag kommer att fortsätta med inramningar och vissa legoarbeten hemma berättar Ove. Men nu närmast väntar stor utförsäljning innan butiken stänger i mitten av juli (1997).

I början av augusti (1997) räknar Alina Abrahamsson vara klar med ombyggnaden av butiken.
– Vi kommer att ta över vissa delar av nuvarande sortiment. Ramarna behåller vi för Ove kommer ju att fortsätta att utföra arbetet med inramningar. Även försäljningen av essenser, vinsatser och dylikt blir kvar. Och så kommer jag att behålla fotoateljén. Det är många som behöver ta passfoton m.m.

Den stora skillnaden med den nya butiken blir att Alina kommer att satsa på märkeskläder för ungdomar från 15 år och uppåt. Alina som tidigare arbetat som designer och mönsterkonstruktör känner att det här är ”rätt” för henne.
– Det känns enormt inspirerande att planera inför starten i augusti, säger Alina avslutningsvis.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek.