30 ÅR SEN SIST – TRANEMO IF ÅR 1999

Artikelförfattare: Ann-Louise Nyde.

Artikel ur ”Svenljunga & Tranemo Tidning” 1999-04-22.
Nr 16 – årg. 8, sid. 19.
Kindsbygdens egen tidning.
Ansvarig utgivare: Sune Strand.
Tryck: Tryckerigården, Bollebygd.
Distribution: Posten.

Fotbollen är väl ett av de tillfällen när det kan anses befogat att tala om att säsongen sparkar igång igen. Något som i allra högsta grad gäller Tranemo IF i år (läs 1999). För första gången på 30 år, eller 31 om man vill vara riktigt nogräknad, är man åter i division fyra.
– Målet, säger fotbollsektionens ordförande Jan Larsson, ja det blir att hänga kvar i serien. Det blir tufft nog.

Och laget sätts ordentligt på prov direkt genom att i första hemmamatchen möta topplaget Mariedal från Borås. Och som om det inte räckte avlöser topplagen varandra:
– Vi har fått alla tänkta topplagen på raken i början!
Något som förstås sätter inte minst lagets fyra nytillskott ordentligt på prov direkt. Fast riktigt nya är ju inte varken Joakim Höök eller Johan Claesson. Joakim kommer tillbaka efter tre säsonger i Limmared och Johan har gästat Grimsås i två säsonger. Helt nya i gänget, om än inte obekanta, är däremot Andreas Lundgren från Ambjörnarp och Mikael Holländare från Uddebo.

Träningsläger i Holland
Alla spelare, nya såväl som gamla, är alldeles nyligen hemkomna från träningsläger i Volerengen i Holland där man tillbringat en vecka med hård kamp mot bland annat ett holländskt lag ”av god division 3-klass” och småländska Högsby.
– Högsby lärde vi oss en hel del av, säger tränare Anders Axinger som precis återkommit från dagens träning som fick bli en sjukilometers löprunda när spelplanen ligger täckt av ett tjockt lager blötsnö!
– Högsby vari precis samma situation förra året som vi är nu.

Stor fokusering
Både Jan och Anders ser fram emot säsongen i division 4 med både stor spänning och förväntan.
– Det är en stor fokusering på division 4. Det är en attraktiv serie som alla slåss för att nå. Kanske beror det på att många storspelare hämtas just där. Så nog är det en spännande säsong med många lockande utmaningar vi har framför oss!
Även publikmässigt borde Tranemo IF:s steg uppåt i serien betyda en hel del och därför har det också satsats på Tranehov med nytt speakerbås och ny kiosk.
– Inför premiärmatchen den 24 april kommer vi också att göra lite extra jippon och förhoppningsvis ha några andra inslag, kanske av Tranemogymnasterna om det är möjligt.

Tillägg till ovanstående artikel.
Artikeln är publicerad enligt tidningens version och innehållet kan ses som ett bidrag till att bevara ett stycke ”nutidshistoria”.
Läs gärna fler inlägg och berättelser från förr i tiden fram till våra dagar under www.tranemo.nu

Inga-Lill Lindgren, Tranemo Bibliotek